Doporučujeme

Rozhovory o řízení firem prakticky a do hloubky

Získejte praktické tipy pro řízení vaší firmy
Podrobné rozhovory se zkušenými podnikateli
Vytvořte úspěšnou strategii pro váš byznys
Zjistit více

Inzerce

Jak si otevřít vlastní bar? Víme, bez čeho se neobejdete!

Ne nadarmo se říká „bez peněz do hospody nelez“. Známé přísloví je primárně adresováno nesolventním hostům, nicméně v dnešní době by si z něj měli vzít ponaučení také ti, kteří si pohrávají s myšlenkou na otevření vlastního podniku. Sníte snad o tom, že si zařídíte bar či hospůdku? Rozhodně nepůjde o procházku růžovým sadem. Vysoké výdělky se možná nakonec dostaví, ale jen díky tvrdé práci a troše štěstíčka. Prozradíme vám, co byste měli vědět předtím, než se do toho rozhodnete jít.

Inzerce

Otevření baru je finančně náročné. Budete na to mít?

Kde jinde začít než u finanční stránky? Otevřít hospodu není jako zařídit si stánek s hot dogy. Neobejdete se bez vhodně situovaných prostorů, ideálně na frekventovaném místě. Ať už se nakonec přikloníte k pořízení nemovitosti či pronájmu, nebude to levné.
Další prostředky spolkne vybavení baru, zásoby nápojů a potravin. Počítejte také s pravidelnými výdaji za platy zaměstnanců a nemalé účty za energie.

Provozování hostinské činnosti reguluje živnostenský zákon

Ať už máte v plánu otevření baru, hospody nebo menší restaurace, nevyhnete se návštěvě živnostenského úřadu. Hostinská činnost patří mezi řemeslné živnosti a získání živnostenského oprávnění je podmíněno odbornou způsobilostí dle §21 (maturitní vysvědčení nebo výuční list), praxí v oboru a způsobilostí pro práci s potravinami (doložíte platným průkazem).

Doporučujeme

Premium rozhovory exkluzivně pro předplatitele

Praktické know-how pro řízení vašeho byznysu. Rady a tipy TOP podnikatelů a manažerů. Podrobné videorozhovory a podcasty.

Zjistit více

Pokud nemáte požadované vzdělání, můžete doklady nahradit vzděláním v příbuzném oboru, rekvalifikačním kurzem nebo zkouškou a navrch dokladem o vykonání praxe.

V oboru hostinské činnosti může samozřejmě podnikat i fyzická osoba, která odbornou způsobilost nesplňuje. Je však povinna ustanovit odpovědného zástupce, který splňuje výše uvedené podmínky. To samé platí i v případě právnické osoby.

Hosty si udržíte díky jedinečné atmosféře

Barů a hospůdek je jako hub po dešti. Většina v drsném konkurenčním prostředí příliš dlouho nevydrží, a to z jednoho prostého důvodu – spadne do šedého průměru a nenabídne nic navíc. Proto předem důkladně promyslete, v jakém stylu bar zařídíte a nepodceňujte význam příjemného prostředí.

Vyberte elegantní barový nábytek, který umocní celkový dojem. Nedopusťte, aby váš podnik vypadal lacině a vyšperkujte ho stylovými dekoracemi. Záleží na každém detailu! Vaší odměnou budou spokojení zákazníci, kteří se rádi vrátí a doporučí váš podnik ostatním.

S výběrem toho správného vybavení vám ochotně poradí profesionálové ze společnosti Dublino, která se prodejem nábytku pro hotely, restaurace a gastronomické provozy zabývá od roku 2001. Aktuální nabídku a kontaktní údaje najdete na www.dublino.cz. Spolupráce s odborníky, kteří zařídili více než 1000 podniků, vám ušetří spoustu čas a starostí.

Veškerá doporučení, informace, data, služby, reklamy nebo jakékoliv jiné sdělení zveřejněné na našich stránkách je pouze nezávazného charakteru a nejedná se o odborné rady nebo doporučení z naší strany. Podrobnosti na odkazu zde.

inzerce

Publikujeme každý den, což nás něco stojí. Označený reklamní článek zde můžete mít i vy!

Nenechte si ujít

adamcak-endler-web

Jak předat firmu novému CEO? Příklad 2 firem | Pavol Adamčák a Vít Endler

ondrej-vodehnal-web

Jak zlepšit výkon PPC kampaní? | Ondřej Vodehnal (Filipesmedia)

tomas-mitana-web

Největší technologické překážky v růstu e-shopů | Tomáš Mitana (Shoptet)

Právě vyšlo

Premium
petr-miklik-web

Ziskovost e-shopu: Jak zvyšovat marže a snižovat PNO? Příklad Grizly.cz | Petr Miklík

Premium
tomas-matejcek-web

Systém odměňování zaměstnanců: Jak funguje v Megapixelu? | Tomáš Matějček

Premium
adam-kolesa-web

Jak hledat prostor pro další růst? Takhle to dělá Dáme jídlo | Adam Kolesa

Nejoblíbenější

Premium
rozhon-bernatek-web

Oba prodali firmu. Oba úplně jinak. Příběhy Vivantisu a Ovečkárny | Martin Rozhoň a Martin Bernátek

Premium
jan-hanus-web

Řídil firmy jako Mall či Kostelecké uzeniny. Co se naučil o zvládání krizí a transformací? | Jan Hanuš

Premium
bednar-dlouhy-web

2 miliardáři, 2 přístupy k řízení firmy. V čem se liší Shipmonk a Kiwi.com? | Jan Bednář a Oliver Dlouhý

Komentáře

TOP header

Premium
jitka-dvorakova-web

Jitka Dvořáková: Co brzdí růst firem v e-commerce?

Premium
gabriel-simco-web

Strategie pro úspěšný e-shop krok za krokem | Gabriel Šimčo

Premium
lukas-uhl-web

Jak řešit krize firem? Příběh Pietro Filipi a Zootu | Lukáš Uhl

Premium
vladimir-slavik-web

Strategie pro e-shop, který chce růst | Vladimír Slavík

Inzerce