Inzerce

Jak si otevřít vlastní bar? Víme, bez čeho se neobejdete!

Ne nadarmo se říká „bez peněz do hospody nelez“. Známé přísloví je primárně adresováno nesolventním hostům, nicméně v dnešní době by si z něj měli vzít ponaučení také ti, kteří si pohrávají s myšlenkou na otevření vlastního podniku. Sníte snad o tom, že si zařídíte bar či hospůdku? Rozhodně nepůjde o procházku růžovým sadem. Vysoké výdělky se možná nakonec dostaví, ale jen díky tvrdé práci a troše štěstíčka. Prozradíme vám, co byste měli vědět předtím, než se do toho rozhodnete jít.

Inzerce

Otevření baru je finančně náročné. Budete na to mít?

Kde jinde začít než u finanční stránky? Otevřít hospodu není jako zařídit si stánek s hot dogy. Neobejdete se bez vhodně situovaných prostorů, ideálně na frekventovaném místě. Ať už se nakonec přikloníte k pořízení nemovitosti či pronájmu, nebude to levné.
Další prostředky spolkne vybavení baru, zásoby nápojů a potravin. Počítejte také s pravidelnými výdaji za platy zaměstnanců a nemalé účty za energie.

Provozování hostinské činnosti reguluje živnostenský zákon

Ať už máte v plánu otevření baru, hospody nebo menší restaurace, nevyhnete se návštěvě živnostenského úřadu. Hostinská činnost patří mezi řemeslné živnosti a získání živnostenského oprávnění je podmíněno odbornou způsobilostí dle §21 (maturitní vysvědčení nebo výuční list), praxí v oboru a způsobilostí pro práci s potravinami (doložíte platným průkazem).

Pokud nemáte požadované vzdělání, můžete doklady nahradit vzděláním v příbuzném oboru, rekvalifikačním kurzem nebo zkouškou a navrch dokladem o vykonání praxe.

V oboru hostinské činnosti může samozřejmě podnikat i fyzická osoba, která odbornou způsobilost nesplňuje. Je však povinna ustanovit odpovědného zástupce, který splňuje výše uvedené podmínky. To samé platí i v případě právnické osoby.

Hosty si udržíte díky jedinečné atmosféře

Barů a hospůdek je jako hub po dešti. Většina v drsném konkurenčním prostředí příliš dlouho nevydrží, a to z jednoho prostého důvodu – spadne do šedého průměru a nenabídne nic navíc. Proto předem důkladně promyslete, v jakém stylu bar zařídíte a nepodceňujte význam příjemného prostředí.

Vyberte elegantní barový nábytek, který umocní celkový dojem. Nedopusťte, aby váš podnik vypadal lacině a vyšperkujte ho stylovými dekoracemi. Záleží na každém detailu! Vaší odměnou budou spokojení zákazníci, kteří se rádi vrátí a doporučí váš podnik ostatním.

S výběrem toho správného vybavení vám ochotně poradí profesionálové ze společnosti Dublino, která se prodejem nábytku pro hotely, restaurace a gastronomické provozy zabývá od roku 2001. Aktuální nabídku a kontaktní údaje najdete na www.dublino.cz. Spolupráce s odborníky, kteří zařídili více než 1000 podniků, vám ušetří spoustu čas a starostí.

inzerce

Publikujeme každý den, což nás něco stojí. Označený reklamní článek zde můžete mít i vy!

Nenechte si ujít

petr-macek-web

Automatizace procesů pro firmy i živnostníky + ukázky | Petr Macek (Caflou.cz)

marek-odehnal-web

Investování v roce 2021 | Marek Odehnal

ondrej-bereckei-web

Vylepšování webu e-shopu a zvyšování konverzního poměru | Ondřej Bereckei (Cycology.cz)

Právě vyšlo

michal-hudecek-web

Marketing a prodej aplikace, výhry v soutěžích | Michal Hudeček (Včelka.cz)

frantisek-suchan-web

Bez frází: Rozjezd úspěšného projektu, tvorba a monetizace obsahu | František Suchan

patrik-babinec-web

Růst e-shopu v době covidu a predikce do budoucna | Patrik Babinec (Skladon.cz)

Nejoblíbenější

jaromir-ranek-web

B2B v e-commerce podle Alza.cz | Jaromír Řánek

vit-endler-2-web

E-commerce trendy v roce 2021 | Vít Endler (finGOOD.cz)

michal-koubek-web

Aktuální stav české ekonomiky a výhled do budoucna | Michal Koubek

Komentáře

TOP obsah

jan-moudrik-web

Jan Moudřík: Jak Alza.cz expanduje do zahraničí?

vit-endler-2-web

E-commerce trendy v roce 2021 | Vít Endler (finGOOD.cz)

simona-kijonkova-web

Simona Kijonková: Byznys Zásilkovny, budoucnost logistiky, úspěch v podnikání

margareta-krizova-web

Margareta Křížová: Rozjezd podnikání, ženy a kariéra, podnikání ve vyšším věku