Inzerce

Zásady ochrany osobních údajů

Inzerce

Internetové stránky www.mladypodnikatel.cz (dále jen „Stránky“) jsou provozovány především za účelem inspirace čtenářů v oblastech podnikání a marketingu. Pro inspiraci čtenářů jsou na Stránkách umisťovány různá videa, články a rozhovory s lidmi ze světa podnikání a marketingu. To se sebou jako svou nutnou součást nese i práci s osobními údaji. Osobní údaje jsou vše, co by mohlo vést k Vaší osobní identifikaci, nebo údaje, které o Vás evidujeme. Protože chceme, abyste byli co nejlépe informováni o tom, co s takto nashromážděnými osobními údaji děláme, sepsali jsme pro Vás tyto Zásady ochrany osobních údajů, a to v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679, o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů (dále jen „GDPR“) a v souladu se zákonem č. 110/2019 Sb., o zpracování osobních údajů (dále jen „Zákon“).

V zásadách ochrany osobních údajů se dozvíte zejména:

  1. Kdo je správcem osobních údajů?
  2. Jak o Vás zpracováváme osobní údaje?
  3. Komu Vaše osobní údaje zpřístupňujeme?
  4. Jaké jsou Vaše práva?

Kdo je správcem osobních údajů?

Správcem Vašich osobních údajů je Jiří Rostecký, IČO 87538911, se sídlem Strakonice – Strakonice I, prof. Skupy 719, PSČ 38601, který provozuje Stránky.

Jak o Vás zpracováváme osobní údaje?

Vaše osobní údaje zpracováváme za účely, v rozsahu, po dobu a na základě právních titulů, které jsou uvedeny níže:

Účel Kategorie zpracovávaných údajů Právní titul Doba zpracování
Uzavření smlouvy o poskytování služby, včetně vytvoření uživatelského účtu a související komunikace Identifikační údaje;

Kontaktní údaje;

Adresní údaje;

Údaje o platbách;

Přihlašovací údaje;

Nezbytnost pro splnění smlouvy Po dobu trvání smlouvy a 3 roky poté; základní údaje o právním vztahu a o jeho existenci (smluvní strany, předmět závazku, apod.) až po dobu 10 let po skončení smlouvy; dále osobní údaje vyžadované právními předpisy po dobu stanovenou právními předpisy.
Zasíláním novinek na míru týkajících se webu, nabídek produktů a služeb a dalších obchodních sdělení, včetně sdělení týkajících se partnerů Identifikační údaje;

Kontaktní údaje;

Údaje o užívání služeb v případě registrovaného uživatele

Souhlas se zpracováním osobních údajů Po dobu trvání souhlasu, resp. do jeho odvolání

Výše uvedené osobní údaje potřebujeme zejména proto, abychom Vám mohli poskytovat naše služby v rámci užívání Stránek. Bez jejich zpracování nejsme schopni Vám vytvořit účet a umožnit Vám čerpat náš obsah. Předmětné zpracování tak probíhá na základě toho, že je to nezbytné pro uzavření a plnění smlouvy, kterou spolu v souladu s Všeobecnými obchodními podmínkami uzavíráme. 

Mimoto, pokud nám k tomu dáte souhlas, moc rádi Vám budeme zasílat novinky týkající se Mladého podnikatele, stejně tak i pozvánky na naše akce či novinky nebo slevy od našich partnerů. To vše jen pokud budete chtít, přičemž svůj souhlas můžete vždy odvolat postupem, který je uveden níže. V rámci zasílání takových sdělení Vám chceme zasílat jen to, co Vás bude zajímat, proto v rámci této operace můžeme využít profilování, abychom Vás lépe poznali a věděli, co Vás zajímá.

Komu Vaše osobní údaje zpřístupňujeme?

Vaše osobní údaje jsou zpracovávány přímo námi. Vaše osobní údaje nejsou žádným způsobem zpřístupňovány třetím osobám s výjimkou provozovatelů webových nástrojů, které využíváme, nebo jiným třetím osobám, vyžaduje-li to zákon. 

Osoba Důvod
Fakturoid s.r.o., IČO: 04656679, V Pláni 532/7, 142 00 Praha – Lhotka Jedná se o společnost, která se stará o účetnictví a která zpracovává některé osobní údaje jako zpracovatel
GoPay s.r.o., IČO: 26046768, Planá 67, 370 01 Planá V případě platby kartou nezpracováváme osobní údaje týkající se provedení platby přímo my, ale tato společnost GoPay
Email List Verify, se sídlem 25/f Workington Tower, Green Lane West, Preston, United Kingdom Za účelem předcházení podvodů používáme službu, která nám umožňuje ověřit správnost zadávané e-mailové adresy.
Mailgun Technologies, Inc., se sídlem 112 E Pecan St, San Antonio, Texas 78205 V rámci e-mailové komunikace využíváme nástroj Mailgun, který nám pomáhá s rozesílkou našich zpráv. Veškerá data jsou uložena na území EU a neopouští jejich hranice.
GoDaddy.com LLC se sídlem v 2155 East GoDaddy Way, Tempe, AZ 85284 – USA

 

Jedná se o společnost provozují službu ManageWP.com, na kterou zálohujeme naše data. Veškerá data jsou uložena na území EU a neopouští jejichjejí hranice.
Váš Hosting s.r.o. se sídlem Zbožská 1385, 288 02 Nymburk Webhostingová společnost, u které hostujeme celé naše webové stránky včetně databáze.
MIVO s.r.o. se sídlem Bělehradská 314/18, 140 00 Praha 4 – Nusle Účetní společnost, která nám pomáhá zpracovávat účetní a daňové záležitosti.
Poskytovatelé IT služeb Proto, aby naše Stránky fungovaly, využíváme dodavatele, kteří se nám starají o provoz i bezpečnost našich stránek.

Jaká máte práva a jak jich využít

V souvislosti se zpracováním osobních údajů máte řadu práv, včetně práva na

  • přístup ke svým osobním údajům (za podmínek čl. 15 Nařízení GDPR),
  • opravu nebo výmaz osobních údajů (za podmínek čl. 16 nebo čl. 17 Nařízení GDPR),
  • omezení zpracování osobních údajů (za podmínek čl. 18 Nařízení GDPR),
  • vznést námitku proti zpracování osobních údajů (za podmínek čl. 21 Nařízení GDPR),
  • právo na přenositelnost osobních údajů (za podmínek čl. 20 Nařízení GDPR),
  • právo odvolat souhlas se zpracováním osobních údajů.

Právo na přístup ke svým osobním údajům

Kdykoliv v budoucnu budete chtít, můžete nás zasláním zprávy na e-mailovou adresu predplatne@mladypodnikatel.cz požádat o zaslání potvrzení, zda jsou či nejsou Vaše osobní údaje zpracovávány. 

Stejně tak máte právo nás požádat o poskytnutí informací, týkající se zpracování, a to zejména:

  • účely zpracování;
  • kategorie dotčených osobních údajů;
  • příjemci či kategorie příjemců;
  • plánovaná doba uložení osobních údajů;
  • existence Vašich práv a jak je uplatnit, včetně práva na výmaz;
  • právo podat stížnost u dozorového úřadu;
  • informace týkající se zdrojů osobních údajů;
  • a další informace.

Mimo výše uvedené máte právo nás požádat o zaslání kopií námi zpracovávaných osobních údajů, které se Vás týkají.

Právo na opravu osobních údajů

Pokud o Vás budeme zpracovávat Vaše osobní údaje nepřesně, můžete nás na tuto skutečnost zasláním zprávy na e-mailovou adresu predplatne@mladypodnikatel.cz upozornit, my pak bez zbytečného odkladu nepřesné osobní údaje opravíme, popřípadě je můžete upravit v rámci svého uživatelského profilu.

Právo na výmaz osobních údajů

Vaše osobní údaje zpracováváme pouze po dobu, kterou jsme uvedli výše, přičemž po uplynutí této doby Vaše osobní údaje mažeme či anonymizujeme.

To však nebrání tomu, abyste nás požádali o výmaz Vašich osobních údajů, a to v případě, že:

  • osobní údaje již nejsou potřebné pro účely zpracování, pro které byly shromážděny nebo jinak zpracovány;
  • odvoláte souhlas se zpracováním osobních údajů;
  • osobní údaje byly zpracovávány protiprávně;
  • nám takový výmaz nařizuje zákon.

Rádi bychom Vás upozornili, že ne vždy musíme Vašemu právu vyhovět, a to v případech, kdy je zpracování nezbytné:

  • pro výkon práva na svobodu projevu a informace;
  • pro splnění zákonné povinnosti; či
  • pro určení výkon nebo obhajobu právních nároků.

Právo na omezení zpracování

Mohou nastat situace, kdy si budete přát, abychom přestali zpracovávat Vaše osobní údaje, ale nesmazali je. Tak tomu může nastat v případě, že:

  • budete popírat přesnost námi zpracovávaných osobních údajů;
  • zpracování bude protiprávní a Vy místo výmazu budete žádat omezení jejich zpracování;
  • osobní údaje již nebudou potřeba, ale Vy si budete přát jejich zachování pro určení, výkon nebo obhajobu právních nároků.

Právo na přenositelnost osobních údajů

Pokud nás zasláním zprávy na e-mailovou adresu predplatne@mladypodnikatel.cz požádáte, abychom Vám poskytli námi zpracovávané osobní údaje, zašleme Vám je ve strukturovaném běžně používaném a strojově čitelném formátu (např. formát *.PDF, nebo některý z tabulkových formátů), pokud takto údaje zpracováváme. Pokud nás požádáte, abychom Vaše osobní údaje zaslali jinému správci osobních údajů, máme povinnost tak učinit, ovšem opět jen v případě, že je takto již zpracováváme.

Právo kdykoliv odvolat souhlas se zasíláním obchodních sdělení

V případě, že od nás již nebudete chtít dostávat obchodní sdělení, můžete odvolat souhlas s jejich zasíláním kdykoliv i bez udání důvodů buď kliknutím na označený odkaz, který bude součástí každého obchodního sdělení, nebo omezením ve Vašem profilu vytvořeném na základě registrace na našich webových stránkách, popřípadě zasláním zprávy na e-mailovou adresu predplatne@mladypodnikatel.cz.

Vaše práva týkající se zpracování osobních údajů lze uplatnit na e-mailu predplatne@mladypodnikatel.cz.

V případě jakýchkoliv dotazů týkajících se našich Zásad zpracování osobních údajů, nebo v případě žádosti o výkon výše uvedených práv, nás prosím kontaktujte na e-mail predplatne@mladypodnikatel.cz.

Právo podat stížnost u Úřadu na ochranu osobních údajů

Pokud i poté nebudete spokojeni, nebo podle Vašeho názoru nenaplníme všechny naše právní povinnosti vzniklé v souvislosti se zpracováním Vašich osobních údajů, můžete kdykoli podat podnět nebo stížnost k Úřadu pro ochranu osobních údajů, se sídlem Pplk. Sochora 727/27, 170 00 Praha 7 – Holešovice, na e-mailu posta@uoou.cz, či jakoukoliv jinou cestou, kterou bude Úřad na ochranu osobních údajů akceptovat (více na https://www.uoou.cz/).

Tato pravidla se použijí za předpokladu, že nebude mezi třetí osobou a správcem ujednáno jinak. Správce si vyhrazuje právo, jakkoliv a kdykoliv měnit tyto podmínky pro ochranu a zpracování osobních údajů, přičemž aktuální stav bude vždy umístěn na webových stránkách www.mladypodnikatel.cz a o změnách budete informováni zprávou zaslanou na Vaši emailovou adresu.

Tento dokument je platný a účinný od dne 20. 9. 2021.

Veškerá doporučení, informace, data, služby, reklamy nebo jakékoliv jiné sdělení zveřejněné na našich stránkách je pouze nezávazného charakteru a nejedná se o odborné rady nebo doporučení z naší strany. Podrobnosti na odkazu zde.

TOP obsah

jakub-unger-web

Jakub Unger (Seznam Zprávy): Tvoříme médium budoucnosti. Sleduje nás 3,5 milionu lidí měsíčně

Pro předplatitele
tomas-raska-web

Krize ve firmách: Jak vznikají a jak jim předejít? | Tomáš Raška (Natland)

Pro předplatitele
jiri-hlavenka-web

Jiří Hlavenka: Jak vybudovat skutečně hodnotný e-shop?

Pro předplatitele
petr-kasa-web

Petr Kasa: Jak budujeme hodnotu Pilulka.cz?