Více než 1300 videorozhovorů a podcastů o byznysu

Inzerce

Inzerce

Menší podnikatelé mohou pojišťovat proti nezaplacení jednotlivé faktury

inzerce
Před 5 roky

Makléřská pojišťovací společnost INSIA ve spolupráci s ČSOB Pojišťovnou představila jedinečné „InsurTech“ řešení. Pojištění jednotlivých faktur proti nezaplacení pro menší i střední podnikatele a firmy.

Unikátní služba PojištěnáFaktura.cz umožňuje podnikatelům pojistit i jednu jedinou fakturu proti riziku nezaplacení faktury odběratelem z důvodu vyhlášení jeho úpadku, platební neschopnosti nebo nevůli odběratele zaplatit. Službu si můžete sjednat online zadáním údajů o odběrateli, dat o faktuře, vložením její kopie a zaplacením pojistného. Pojistit, lze faktury od 10 000 Kč do 500 000 Kč. Chrání jak drobné živnostníky, firmy, tak i začínající podnikatele, kteří nemají zatím zkušenosti se svými odběrateli.

V rámci pojištění je klientům poskytována i služba upomínkování odběratele a zajištění všech úředních záležitostí spojených s vyplacením pojistného. Dále zahrnuje aktivní sledování platby, urgenci odběratelů a kroky spojené s vymáháním pohledávky. Průběžné vymáhání začíná na call centru do několika dnů po splatnosti faktury. Pojištěný klient se tak nemusí starat o nic jiného, než úhradu samotného pojištění, které je stanoveno vždy individuálně, ale v reálném čase, tedy ihned je zřejmé za kolik pojištění pořídí. Obvyklá cena za pojištění je 1 – 2 % z ceny faktury.

A jak celý proces funguje?

1. Vystavení faktury
2. Sjednání online pojištění
3. Úhrada pojištění – online platba (stejně jako u nákupu v eshopech)
4. Po datu splatnosti konzultace kontaktního centra s pojištěným – předání kontaktů na odběratele
5. Nastavení šetrného upomínkového procesu. Eliminujeme případné narušení obchodních vztahů a zároveň se snažíme o 100 % úhradu pojištěné faktury
6. Pokud se platbu nepodaří vymoci, vyplatí pojišťovna plnění ve výši 85 % z fakturované částky, tři měsíce po splatnosti faktury

Po úspěšném roce působení na trhu došlo i integraci pojištění faktur např. do účetního softwaru SuperFaktura.cz, kde si uživatelé mohou vystavenou fakturu pojistit doslova na „pár kliknutí“.

Důležitým milníkem byl pro pojištění faktur i červen 2018, ve kterém došlo s k logickému spojení se službou Cashbot.

Ke stabilizaci cashflow mohou klienti využívat nový podnikatelský úvěr Cashbot a čerpat v případě pojištění až 80 % z ceny faktury. Načerpané prostředky mají k dispozici nejpozději do druhého dne.

Společnost INSIA poskytuje kvalitní servis a zázemí pojišťovacím a hypotečním makléřům. 1700 odborníků působí v síti INSIA jako nezávislí a svobodní podnikatelé. Množství poskytovaných služeb doplňuje unikátní software YETI, speciálně vyvinutý a denně aktualizovaný pro efektivní práci pojišťovacího a finančního zprostředkovatele. INSIA působí na českém trhu INSIA již
od roku 1992.

Našim klientům zajišťujeme velmi širokou a komplexní nabídku pojištění a hypoték. Díky zkušenostem a odbornosti jsme schopni najít vždy to správné řešení pro každého klienta. Poskytování kvalitních služeb a osobního servisu jsou pro nás základní hodnotou.

Aktivně spolupracujeme s Asociací českých pojišťovacích makléřů, jíž jsme členem.

INSIA & MARSH

Strategické partnerství s největším pojišťovacím makléřem na světě, společností MARSH, je pro INSIA potvrzením stability. Jsme tak respektovaným partnerem na finančním trhu.

Více na: https://www.insia.cz/

Veškerá doporučení, informace, data, služby, reklamy nebo jakékoliv jiné sdělení zveřejněné na našich stránkách je pouze nezávazného charakteru a nejedná se o odborné rady nebo doporučení z naší strany. Podrobnosti na odkazu zde.

Autor: inzerce

Publikujeme každý den, což nás něco stojí. Označený reklamní článek zde můžete mít i vy!

Komentáře

Omlouváme se, ale z technických důvodů nejde na celém webu momentálně přidávat nové komentáře. Na chybě pracujeme a brzy ji opravíme. Děkujeme za trpělivost.

Vybraná témata

Nenechte si ujít

petr-macek-web

Okurková sezóna: Jak si zauditovat vlastní firmu? | Petr Macek (Caflou)

Premium
petr-bilek-web

Z malého stánku na 150 milionů ročně. Takhle vyrostlo BiOOO | Petr Bílek

Premium Nyní zdarma
jiri-rostecky-posunout

Jiřího klienti #5: Jak se v podnikání posunout dál?

marek-odehnal-web

První pololetí 2024 pohledem investora: Co se dělo na burzách? | Marek Odehnal

Premium
tomas-mahring-web

Na jejich blog chodí stovky tisíc lidí a prodali desítky tisíc kuchařek | Tomáš Mähring

Premium Nyní zdarma
jiriho-klienti-prodej

Jiřího klienti #4: Každý prodává jinak

kovar-bazala-web

Umělá inteligence: Jak mění logistiku? | Max Kovář a Jaroslav Bazala

Premium
ondrej-kratky-web

Vyměnil Liftago za novou firmu. Co ho naučilo 11 let podnikání? | Ondřej Krátký