Inzerce

Inzerce

Doba letních grilovaček je tady! Jste na ně připraveni?

Nemůžete se dočkat, až vaši zahradu provoní grilované dobroty, ze kterých se budou sousedům sbíhat sliny? Ke správnému grilování ale nestačí jen chuť a naložené maso. Aby byl váš zážitek nezapomenutelný, je třeba dodržet správné postupy a mít to správné vybavení.

Zásady správného grilování

Nedáte dopustit na klasiku a grilujete na uhlí? Nebo dáváte přednost grilování ve velkém stylu a patříte k pyšným majitelům plynového grilu? Tak jako tak je třeba držet se určitých zásad – chcete přeci, aby vám grilovací vybavení ještě několik sezón sloužilo!

foto

Tip: Grilovací sady, grily, návody, recepty i koření na grilování najdete na grilovani.cz.

  • Příprava je základ. Nezapomeňte na náčiní, koření, papírové talíře, ubrousky, marinády, pečivo a další grilovací potřeby. A hlavně si připravte dostatek paliva.
  • Udržujte vysokou teplotu. Jak chutná grilované maso nejlépe? Když je připraveno za vysoké teploty přímým grilováním nad ohněm. Dejte ruku cca 8cm nad rošt. Pokud má oheň dostatečně vysokou teplotu, neměli byste ruku udržet na místě déle než 3 vteřiny.
  • Čistota = půl zdraví. Vyčistěte rošt drátěným kartáček ještě dřív, než na gril položíte první pokrm. Po grilování rošt vyčistěte ještě jednou.
  • Kdo maže, ten jede. Tedy griluje. Namočte papírovou utěrku v rostlinném oleji a před grilováním s její pomocí (a s pomocí kleští, samozřejmě) potřete rozpálený rošt. Správně naolejované rošty na grilování se do masa krásně otisknou.
  • Otáčejte, ale nepropichujte. Aby bylo grilované maso krásně šťavnaté, nepoužívejte k jeho otáčení vidličku, ale kleště. Jakmile totiž maso propíchnete, šťáva z masa vyteče a výsledkem bude tuhé a suché maso.

foto2

  • Potírejte chytře. Maso během grilování potírejte omáčkou, ale dejte si pozor. Nasládlé omáčky obsahující cukr se budou připalovat, proto s nimi počkejte až pár chvil předtím, než maso z grilu sundáte.
  • Poznejte svoje maso. Při grilování masa, které budete grilovat nepřímo (žebírka či celá kuřata), vždy zavírejte víko. A nezapomeňte použít lupínky či třísky k uzení. Grilované maso bude chutnat nejlépe, když ho po sundání z grilu necháte chvíli odpočinout. Před servírováním ho na pár minut zabalte do alobalu a až poté servírujte.

Ale především si grilování pořádně vychutnejte!

inzerce

Publikujeme každý den, což nás něco stojí. Označený reklamní článek zde můžete mít i vy!

Nenechte si ujít

cerny-prokes-web

Výroba hmotného produktu, tvorba e-shopu a práce s invalidy | Jan Prokeš a Jiří Černý

ondrej-hajek-web

Skupování konkurence a rozšiřování podílu na trhu | Ondřej Hájek (eHub.cz)

marek-odehnal-web

Jak se na volné noze posunout na vyšší úroveň? | Investiční poradce Marek Odehnal

Právě vyšlo

marek-lecian-web

Zvyšování odbornosti u specialistů na volné noze | Marek Lecián

martin-mates-web

Růst firmy a budování managementu | Martin Mates (Econea.cz)

andrej-kiska-web

Jak získat investora a vybudovat úspěšný startup? | Andrej Kiska (Credo Ventures)

Nejoblíbenější

petr-bena-web

Budoucnost e-commerce a role marketplaces | Petr Bena z Alza.cz

margareta-krizova-web

Margareta Křížová: Rozjezd podnikání, ženy a kariéra, podnikání ve vyšším věku

michal-koubek-web

Jak spočítat náklady na vytvoření managementu firmy? | Michal Koubek

Komentáře

Doporučené články

sona-fialkova-web

Soňa Fialková: Jak se buduje e-shop SpokojenýPes.cz?

Webarchiv.cz

Co to je Webarchiv.cz a proč by váš web měl být archivován?

Facebook mafie: Žádné samopaly, ale spousta lajků a sdílení

daniel-tomes-web

Daniel Tomeš (Traficon): Jak funguje byznys s prodejnami tabákových výrobků?

Inzerce