Doporučujeme

Premium rozhovory exkluzivně pro předplatitele

Konkrétní a praktické tipy pro řízení malé i velké firmy.
TOP podnikatelé, manažeři a další specialisté na byznys.
Témata, o kterých se jinde nemluví. Důležité pro každého podnikatele.
Zjistit více

Inzerce

Doba letních grilovaček je tady! Jste na ně připraveni?

Nemůžete se dočkat, až vaši zahradu provoní grilované dobroty, ze kterých se budou sousedům sbíhat sliny? Ke správnému grilování ale nestačí jen chuť a naložené maso. Aby byl váš zážitek nezapomenutelný, je třeba dodržet správné postupy a mít to správné vybavení.

Zásady správného grilování

Nedáte dopustit na klasiku a grilujete na uhlí? Nebo dáváte přednost grilování ve velkém stylu a patříte k pyšným majitelům plynového grilu? Tak jako tak je třeba držet se určitých zásad – chcete přeci, aby vám grilovací vybavení ještě několik sezón sloužilo!

foto

Tip: Grilovací sady, grily, návody, recepty i koření na grilování najdete na grilovani.cz.

Doporučujeme

Premium rozhovory exkluzivně pro předplatitele

Praktické know-how pro řízení vašeho byznysu. Rady a tipy TOP podnikatelů a manažerů. Podrobné videorozhovory a podcasty.

Zjistit více

  • Příprava je základ. Nezapomeňte na náčiní, koření, papírové talíře, ubrousky, marinády, pečivo a další grilovací potřeby. A hlavně si připravte dostatek paliva.
  • Udržujte vysokou teplotu. Jak chutná grilované maso nejlépe? Když je připraveno za vysoké teploty přímým grilováním nad ohněm. Dejte ruku cca 8cm nad rošt. Pokud má oheň dostatečně vysokou teplotu, neměli byste ruku udržet na místě déle než 3 vteřiny.
  • Čistota = půl zdraví. Vyčistěte rošt drátěným kartáček ještě dřív, než na gril položíte první pokrm. Po grilování rošt vyčistěte ještě jednou.
  • Kdo maže, ten jede. Tedy griluje. Namočte papírovou utěrku v rostlinném oleji a před grilováním s její pomocí (a s pomocí kleští, samozřejmě) potřete rozpálený rošt. Správně naolejované rošty na grilování se do masa krásně otisknou.
  • Otáčejte, ale nepropichujte. Aby bylo grilované maso krásně šťavnaté, nepoužívejte k jeho otáčení vidličku, ale kleště. Jakmile totiž maso propíchnete, šťáva z masa vyteče a výsledkem bude tuhé a suché maso.

foto2

  • Potírejte chytře. Maso během grilování potírejte omáčkou, ale dejte si pozor. Nasládlé omáčky obsahující cukr se budou připalovat, proto s nimi počkejte až pár chvil předtím, než maso z grilu sundáte.
  • Poznejte svoje maso. Při grilování masa, které budete grilovat nepřímo (žebírka či celá kuřata), vždy zavírejte víko. A nezapomeňte použít lupínky či třísky k uzení. Grilované maso bude chutnat nejlépe, když ho po sundání z grilu necháte chvíli odpočinout. Před servírováním ho na pár minut zabalte do alobalu a až poté servírujte.

Ale především si grilování pořádně vychutnejte!

Veškerá doporučení, informace, data, služby, reklamy nebo jakékoliv jiné sdělení zveřejněné na našich stránkách je pouze nezávazného charakteru a nejedná se o odborné rady nebo doporučení z naší strany. Podrobnosti na odkazu zde.

inzerce

Publikujeme každý den, což nás něco stojí. Označený reklamní článek zde můžete mít i vy!

Nenechte si ujít

jiri-peslar-web

Pojištění podnikatelů: Na jaká rizika se často zapomíná? | Jiří Peslar (Allrisk)

adam-neuberger-web

Kryptoměny a regulace | Adam Neuberger (Probinex)

ondrej-pavelek-web

Expanze do zahraničí a sociální sítě. Co vás překvapí? | Ondřej Pavelek (Httpool)

Právě vyšlo

Premium
martina-kneiflova-web

Jak nastavit vnitřní infrastrukturu firmy? | Martina Kneiflová (EY)

tomas-reytt-web

Jak se odlišit od konkurence? | Tomáš Reytt (mBank)

Premium
jakub-tizek-web

Začátky podnikání: Největší výzvy, které musíte překonat | Jakub Tížek (Podnikni.to)

Nejoblíbenější

Premium
vojtech-boril-web

SaaS byznys: Jak s ním růst? | Vojtěch Bořil (Kentico)

Premium
lenka-oneill-web

Pietro Filipi: Příčiny pádu módní značky | Lenka O’Neill

Premium
pavel-hrstka-web

Jak si spočítat investice do firmy? | Pavel Hrstka (CityZen)

Komentáře

TOP obsah

Premium
david-manych-web

Finanční problémy a financování firem | David Manych (Natland)

Premium
miroslav-tesar-web

Astratex: Jak dobývá Evropu? | Miroslav Tesař

Premium
josef-kalous-web

DECATHLON: Jak vyrostl v Česku? | Josef Kalous

tomas-cupr-web

Tomáš Čupr: Rozjíždění nových projektů, výběr lidí do firmy, osobní brandbuilding

Inzerce